Din kundvagn

Ställbar säng

Våra ställbara sängar är en serie av sängar där komfort och kvalité är huvudfokus. Med en höj och sänkbar säng har du mycket större möjlighet till anpassning och du kan ställa in din sovposition exakt efter din kropp. Den ställbara sängen är en riktig värsting och den lyxigaste av sängar.

Vad är en ställbar säng?

Det finns några olika sätt som en ställbar säng kan vara uppbyggd på. Antingen är den en variant av kontinentalsängen med en ställbar botten, en resårmadrass och en bäddmadrass, eller så kommer den i utförandet en ställbar botten och en bäddmadrass.

Varför du ska välja denna säng


Anledningarna kan vara många till ditt val men den genomgående anledningen till att många väljer en ställbar säng är just för dess förmåga att anpassa sig mycket mer exakt efter din kropp. Har man de högsta kraven på en säng, är det den ställbara sängen som man ska välja.

Två anledningar till att välja en ställbar säng

  • Du har högt ställda krav på din säng
  • Den ställbara sängens förmåga att anpassa sig exakt efter din kropp

Justerbar säng


Den ställbara sängen är en höj och sänkbar säng som oftast går att justera både i huvud och fotända. Den väljs med fördel av de personer som spenderar mycket tid i sin säng.

Med en motorförsedd sängbotten höjer du och sänker huvud- och fotända.

Den motorförsedda sängbotten manövreras med hjälp av en medföljande fjärrkontroll. I de modernaste modellerna finns även möjlighet till att styra sängen med din telefon.

Stallbar sang med pilar

Utomordentligt lämpad som dubbelsäng

Du hörde rätt, detta är den ultimata sängen om du letar efter en dubbelsäng. Har du och din partner olika sovpositioner ställer man med enkelhet in detta så att båda får den bästa sovupplevelsen.

Båda sidorna på sängen har sin egna motor där ni enkelt ställer in hur ni vill ha er sida av sängen.

65b Spira Delux Stallbar Dubbelsang 180x200 Fast Allo Antracit
Elien dumon zdvroz V4 Lr8 unsplash

Den perfekta sängen på äldre dagar

Att kunna höja och sänka sin säng kan underlätta på äldre dagar då det förenklar att ta sig i och ur sängen.

Att snarka är vanligt i alla åldrar men kanske blir snarkningarna starkare ju äldre du blir. Därför gagnas du av att sova i en säng där du kan höja och sänka din kropp för att justera din sovposition.

Ryggont och ont i nacken


Lider du av ryggont kan en ställbar säng göra under då du kan reglera sovpositionen på ett sätt som avlastar din kropp, som du inte kan göra i någon annan sängmodell. Detsamma gäller om du har ont i nacken och upplever att en förändring i din sovposition måste till för att få bukt med dina smärtor.

Perfekt om du lider av ryggont

Med en ställbar säng har du möjlighet att:

  1. Justera din sovställning för att avlasta kroppen.
  2. Höja sängen så att det blir enklare att stiga upp på mornarna.

Vilka storlekar är vanligast bland ställbara sängar?

Nedan kan du läsa om var vi tycker att olika storlekar på ställbara sängar passar.

📏 Ställbar säng 90

En ställbar säng 90 är den smalaste varianten. Perfekt för dig som inte tänker kompromissa med din sovkvalité även fast du har ett lite mindre sovrum.

📏 Ställbar säng 105

Den ställbara sängen som är 105 cm bred kommer kännas ganska mycket större än 90-sängen och du har gott om plats att sträcka ut dig på.

📏 Ställbar säng 120

En ställbar säng 120 är ett vanligt mått bland ställbara enkelsängar. På dessa 120 cm sover du mycket bra då du har en stor yta att sträcka ut dig på.

📏 Ställbar säng 140

Skulle du inte tycka att 120 cm är tillräckligt stort för dig eller om du har ett större sovrum kan en ställbar säng 140 vara något för dig. Utöver det ordentligt tilltagna sovutrymmet för en person, blir den ställbara sängen en mycket trivsam plats att vistas på även under dagtid. Gillar du att sitta i sängen och läsa morgontidningen eller kolla på nyheterna är det här en säng för dig.

📏 Ställbar säng 160

En ställbar säng 160 är optimal för två personer som sover tillsammans. Detta är den mindre av storlekar på dubbelsängar och passar perfekt för det lite mindre sovrummet där man fortfarande vill ha en dubbelsäng.

📏 Ställbar säng 180

I en ställbar säng 180 får du och din partner gott om plats. Se till att ni har en stor gemensam bäddmadrass som är delad i huvudänden för att ni på så sätt ska kunna ställa in er individuellt optimala sovposition utan att störa den andre under natten.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

30 dagar öppet köp

Ångrat dig?
30 dagars öppet köp

Sovgaranti i 30 dagar

Testa hemma först
byt kärnfasthet
eller returnera varan

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån