Din kundvagn

Ramsäng

Om du ska köpa säng men inte vill lägga ner en hel förmögenhet så är ramsängen vårt alternativ bland billiga sängar. Inom vår serie av ramsängar finns stor variation och hög komfort.

Vad är en ramsäng?

När man hör ordet säng är oftast den första bild vi får upp för näthinnan en ramsäng. Ramsängen kan även kallas för resårbotten och består av en madrass med ett eller flera fjädersystem inuti en ram av trä. Så här är en ramsäng uppbyggd:

Resarbotten

Resårbotten

Längst ner har du en resårbotten.

Resarbotten med traram

Fjädersystem

Inuti din resårbotten har du ett fjädersystem som omsluts av en träram.

Ramsang 2

Bäddmadrass

Högst upp i sängen ligger en bäddmadrass.

Ramsäng eller kontinentalsäng - vilken säng ska du välja?


Oavsett om det är en ramsäng med bäddmadrass, en kontinentalsäng eller en ställbar säng så har de allra flesta sängtyper en ramsäng längst ner i botten.

Skillnaden mellan en ramsäng och en kontinentalsäng är att kontinentalsängen består av fler lager av madrasser. Medan en ramsäng enbart består av en bäddmadrass ovanpå en resårbotten, så har kontinentalsängen en extra madrass mellan ramsängen längst ner och bäddmadrassen högst upp.

Det är svårt att säga att den ena skulle vara bättre än den andra då varje individ har sin egen individuella sovposition.

Kontinentalsängen är mer följsam och består av fler lager madrasser

Det som brukar nämnas om kontinentalsängen dock är att den extra madrassen skapar en noggrannare följsamhet av din kropp och ger på så sätt ett bättre stöd när du sover. Är man i behov av detta extra stöd för kroppen ska man välja en kontinentalsäng, men då går man också upp en prisklass.

Ramsang lager
Kontinental lager

Ramsängen är en billig säng


Letar du efter billiga sängar är en ramsäng ett prisvärt alternativ som ger en stabil och god sovkomfort. Priserna på en ramsäng kan i många fall jämföra sig med priserna för en kontinentalsäng på rea.

Sängben eller sängram


Du kan antingen skruva fast ett par sängben direkt i träramen eller så väljer du att ställa ner den i en sängram om du exempelvis vill ha en sängram med förvaring.

En klassisk ramsäng, som kanske de allra flesta av oss har i Sverige idag, består av en resårbotten och en bäddmadrass.

Vilka är de vanligaste storlekarna på ramsängar? Och vad mer kan man använda en ramsäng till?

Nedan kan du läsa om de vanligaste storlekarna på ramsängar och du får några tips på vad du kan ha en ramsäng till, utöver en vanlig säng.

📏 90 cm säng

En 90 cm säng är standardmåttet för ramsängar. Här sover du gott om natten och sängen passar att ställa in i många olika sovrum.

📏 105 cm säng

I en 105 cm säng kommer du känna att du har en lite lyxigare ramsäng och du sover riktigt skönt. Du får plats med en 105 cm säng i de flesta sovrum.

📏 120 cm säng

En 120 cm säng är en vanlig storlek på ramsängar där du får gott om utrymme att sträcka ut dig på.

📏 140 cm säng

Skulle inte 120 cm sängen kännas tillräcklig är det mot en 140 cm säng som du ska rikta blicken. I en ramsäng som är 140 cm bred får en person gott om plats och det går även att sova två här.

📌 Gör ramsängen till en dubbelsäng

Ja, det går alldeles utmärkt. Istället för att köpa en ny stor säng, kan du sätta ihop två mindre ramsängar och lägga på en gemensam bäddmadrass. Detta blir en billigare lösning om du redan har en smalare ramsäng men vill uppgradera till en dubbelsäng. Var noga med att se till att den nya ramsängen hamnar på samma höjd som den gamla genom att köpa rätt höjd på sängben.

📌 Om du ska bygga loftsäng

Du använder dig med fördel av en ramsäng när du ska bygga en platsbyggd loftsäng i ditt hem. Sängens robusta träram fungerar ypperligt att fästa reglarna i som ska hålla upp din nya upphöjda sovplats. Alternativt kan du bygga en ram av reglar som du sedan lägger ramsängen ovanpå.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

30 dagar öppet köp

Ångrat dig?
30 dagars öppet köp

Sovgaranti i 30 dagar

Testa hemma först
byt kärnfasthet
eller returnera varan

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån