Din kundvagn

Enkelsängar

Enkelsängen är den perfekta gästsängen. Det är en säng som passar utmärkt i det mindre utrymmet.

Enkelsängar

En enkelsäng är praktisk på grund av dess smalare bredd. Den passar utmärkt att ha som gästsäng eller som säng där utrymmet är begränsat. En favorit bland barnen brukar vara loftsängen och ska du bygga en själv, kan du köpa en enkelsäng, förslagsvis en ramsäng att utgå från i ditt bygge. Enkelsängen finns i flera olika bredder och vårt råd är köpa en så stor säng som möjligt, dels på grund av att du kan förvara saker under din säng och dels för att öka din sovkomfort.

Förvaring under säng - välj den bredare av enkelsängar


När det kommer till sängen är detta en ypperlig plats för förvaring. Att förvara saker under din säng kan vara en perfekt lösning i det lite mindre hushållet där det råder platsbrist. Om man bor litet kanske man inte heller har möjlighet att ha en dubbelsäng i sitt sovrum. Vår rekommendation om man vill ha förvaring under sin säng är att du väljer en lite bredare enkelsäng, om möjligt. Du får då plats både med en sänglåda och dina andra saker. På så sätt får du mer förvaringsplats och ofta är även sovkomforten högre i den lite bredare sängen.

Tips om du bor litet

Det är perfekt att förvara saker under sin säng när man har platsbrist.

Enkelsängar - perfekta som gästsängar


Är du i behov av en extra sovplats och vill kunna erbjuda dina gäster en lite lyxigare variant än en tältsäng, så är det en enkelsäng som du ska börja leta efter. Enkelsängen finns i flera olika bredder och de smalaste fungerar utmärkt att ställa in i de lite mindre rummen.

Enkelsängar till barn


När barnen har vuxit ur den lilla barnsängen har det blivit dags att köpa en ny säng. Kanske har de börjat komma med egna önskemål om en himmelsäng eller en loftsäng.

5 anledningar till att välja en enkelsäng


  1. När du behöver en säng för en
  2. När du inte har plats för en dubbelsäng
  3. Som ditt barns första riktiga säng
  4. När du behöver en extra gästsäng
  5. När du behöver en billig säng
34 Harstena Ramsang 120x200 Medium Allo Gra R9

Vilka storlekar finns enkelsängar i?

Här har vi samlat de vanligaste storlekarna för enkelsängar. Gå igenom alla för att få tips om vilken storlek som passar dig bäst.

📏 140 säng

En 140 säng är den bredaste av enkelsängar, på gränsen till en dubbelsäng. Perfekt för att också maximera din förvaring under sängen.

📏 120 säng

I en 120 cm enkelsäng kommer du att sova mycket bra. Du får även gott om utrymme för att exempelvis placera en sänglåda under.

📏 105 säng

Enkelsängen som mäter 105 cm är för de lite mindre utrymmena men samtidigt är den inte den minsta bland enkelsängar.

📏 90 säng

90 cm är standardmåttet på enkelsängar. Vill man så kan man köpa två 90 sängar och ställa ihop till en dubbelsäng.

📏 80 säng

Bland de smalaste standardmåtten på enkelsängar finner vi 80 sängen. Denna storlek är lämpad för de mindre utrymmena eller till att ha som gästsäng eller barnsäng.

📏 70 säng

En 70 säng är inte ett vanligt standardmått på sängar men går att köpa i vissa affärer. Denna storlek är för de allra minsta platserna där man behöver en säng. Läs mer om att det finns många anledningar till att välja en smalare enkelsäng.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

30 dagar öppet köp

Ångrat dig?
30 dagars öppet köp

Sovgaranti i 30 dagar

Testa hemma först
byt kärnfasthet
eller returnera varan

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån