Din kundvagn

Dubbelsängar

Välj en dubbelsäng där hela familjen får plats. Dubbelsängen finns både som ramsäng, kontinentalsäng och ställbar säng.

Den perfekta familjesängen är en dubbelsäng

Tänk dig den mysiga känslan med en säng där hela familjen ryms. Alla är samlade på ett tryggt ställe, tillsammans. Men för att alla ska få en god natts sömn så behöver sängen vara tillräckligt stor.

Dubbelsängen finns i två storlekar


En 160 säng eller en 180 säng är de två olika storlekarna som finns på dubbelsängar. För ett par så kan en 160 säng vara tillräckligt stor men om ni är fler rekommenderar vi att ni, för den bästa sovkomforten, köper en 180 säng.

I den större 180 sängen riskerar ni inte att störa varandra lika lätt under natten

Alla rör sig mer eller mindre under natten men i den större sängen är risken att man skulle störa de andra mindre jämfört med om man sover i en mindre säng. Därför är den den 180 cm breda sängen den perfekta dubbelsängen.

2b Arko Delux Dubbelsang 180x200 Fast Allo Gra

Komplettera din dubbelsäng med en härlig sänggavel


En sänggavel kan verkligen höja upplevelsen av din säng. Den kallas även för huvudgavel och är inte bara vacker att kolla på och ger sängen ett komplett utseende, den fungerar även som ett väldigt skönt ryggstöd om du gillar att sitta i sängen och läsa.

När du väljer storlek till din sänggavel så är det viktigt att du väljer en som är lika bred som din säng. Det betyder att du ska leta efter en sänggavel som antingen är 160 eller 180 cm bred.

Att tänka på när du köper en sänggavel

  • Sänggaveln ska vara lika bred som din säng
  • De storlekar som finns är 160 och 180 cm
  • Materialet

Dubbelsängen är det lyxigare alternativet och finns både som ramsäng, kontinentalsäng och ställbar säng.


En dubbelsäng är helt klart det bekvämare valet om du står och väljer mellan en enkel- eller dubbelsäng. Möjligheten att kunna sträcka ut sig på en större yta och att flera personer kan sova i samma säng utan att behöva störa varandra är bara några av de fördelar som du kommer uppleva om du väljer en dubbelsäng.

Dubbelsängen som ställbar säng


Den lyxigaste av sängar är den ställbara sängen. Detta är en höj och sänkbar säng där huvud- såväl som fotändan brukar gå att höja och sänka för optimal komfort. De ställbara dubbelsängarna består av två enkelsängar som man sätter ihop antingen med varsin madrass eller med en gemensam. På detta sätt kan båda personerna i sängen ställa in sin egna perfekta sovposition utan att det påverkar partnern bredvid. Klicka här för att läsa mer om vad en ställbar säng är.

68b Spira Delux Stallbar Dubbelsang 180x200 Fast Allo Ljusgra

Dubbelsängen som ramsäng


Den enklaste sängen är en ramsäng. Ramsängen består av en uppsättning av resår inneslutet i en ram av trä. Klicka här för att läsa mer om vad en ramsäng är.

Två enkelsängar i samma sängstomme

Den enklaste, dock väldigt sköna, varianten på dubbelsäng är att man sätter ihop två enklare ramsängar och lägger på en gemensam bäddmadrass för att skapa ett enhetligt intryck och slippa en skarv mellan sina två bäddar. Sätter du ihop två 90 ramsängar och lägger på en gemensam bäddmadrass så får du en billig dubbelsäng.

2b Arko Delux Dubbelsang 180x200 Fast Allo Gra

Dubbelsängen som kontinentalsäng


Kontinentalsängen är uppbyggd av en underbädd eller ramsäng, en resårmadrass och avslutningsvis en bäddmadrass. De tre olika lager av madrasser skapar en mycket följsam och behaglig sovupplevelse och du får ett väldigt bra stöd för kroppen i en kontinentalsäng. Att ha en kontinentalsäng som dubbelsäng skapar en härlig och ombonad känsla i sovrummet. Klicka här för att läsa mer om vad en kontinentalsäng är.

Därför ska du välja en kontinentalsäng som dubbelsäng

  1. Sängen består av fler madrasser
  2. Den extra resårmadrassen skapar bättre följsamhet av din kropp
  3. Ger ett bättre stöd
8 Ramso Kontinental 180x200 X Fast Fast Allo Beige C4

Vilken storlek bör man välja på sin dubbelsäng?

Vårt råd är att köpa en så stor säng som möjligt. Men det är inte alltid helt lätt att fatta beslut om vilken bredd man ska ha. Så här resonerar vi kring de olika måtten på dubbelsängar.

📏 160 säng

En 160 säng är den perfekta storleken för ett par att sova tillsammans i. Sängen kommer att upplevas som tillräckligt stor samtidigt som den inte tar allt för stor plats i sovrummet.

📏 180 säng

En 180 säng är den största storleken på dubbelsängar. En säng som är 180 cm bred är antingen perfekt för ett par som rör sig mycket i sömnen eller av andra anledningar vill ha en lite större säng. Samtidigt är denna storlek på dubbelsäng den optimala familjesängen.

📌 Familjesäng

Det går inte att komma ifrån att det kommer bli trångt även om ni har den största av enkelsängar på 140 cm. Om ni ska få plats hela familjen i sängen är vår varmaste rekommendation att ni kikar efter en dubbelsäng i storleken 180 att ha som familjesäng.

📌 Ställ ihop två enkelsängar

Man kan också köpa två stycken enkelsängar och ställa ihop dessa samt lägga på en gemensam bäddmadrass. Detta är ett lite billigare alternativ till en kontinentalsäng.

📌 Finns det dubbelsängar som ställbara sängar?

Ja, det finns det. Väljer man att köpa exempelvis två stycken ställbara sängar som är 90 cm breda kan man ställa dem bredvid varandra och lägga på en gemensam bäddmadrass som är delad i huvudänden för att båda sidor individuellt ska kunna ställa in sin föredragna huvudposition.

📌 Huvudgavel till dubbelsäng

En huvudgavel till dubbelsängen sätter guldkant på sängupplevelsen. En sänggavel är både praktiskt då det blir ett skönt ryggstöd om du vill sitta i sängen och läsa och samtidigt blir sängen väldigt snygg och känns mer komplett med en matchande huvudgavel.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

30 dagar öppet köp

Ångrat dig?
30 dagars öppet köp

Sovgaranti i 30 dagar

Testa hemma först
byt kärnfasthet
eller returnera varan

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån